www.flickr.com

Monday, July 31, 2006

PAS Bimbang?


Saya diberitahu, ada di kalangan pemimpin PAS yang tidak senang dengan lambakan gambar-gambar pemimpin Shi'ah ketika demostrasi di Kedutaan Amerika baru-baru ini. Ini termasuklah wajah Hassan Nasrallah, Fadhlullah Hussein, Ali Khamenei dll --> yang rata-rata menghiasi panorama demostrasi tersebut. Malah, dari sumber yang sama, seorang pemimpin kanan PAS kelihatan telah mengarahkan gambar Ruhollah Khomeini -- pengasas Republik Islam Iran -- agar diturunkan dari tangan seorang demostrator. Persoalan yang timbul, (jika dakwaan ini benar) apakah PAS perlu bimbang dengan suasana baru dalam demostrasi oposisi ini? Dan, apakah juga ada logik yang boleh merasionalkan kehadiran lambakan gambar-gambar 'pelik' ini? :-)

Nota: Foto di atas telah dicuri dari blog Peduli Palestina.

4 comments:

farwahtaj said...

Salam. Tahniah kepada Pas kerana dpt menganjurkan demontrasi menyokong kpd Hizbullah dan Hamas. Kepada yang tak hadir untuk menunjuk rasa peluang masih ada, ramai golongan yg akan ambil peluang politik utk berdemontrasi, kerana penentangan Hizbullah belum berakhir sehingga Lubnan yang berdaulat dpt di dirikan. Kepada yang kurang mahir dalam politik antarabangsa, terutama golongan mahasiswa produk asia barat, golongan liberal dan golongan nasionalis kapitalis yg sewaktu dengannya boleh membaca tulisan Hishamuddin Rais "Zionis Israel dan Am Ri Ka" dlm Malaysia Kini utk penghadaman pemikiran. LABAYKA YA NASRULLAH !

Faisal Tehrani said...

salam,
jadi kalau julang gambar pemimpin iran dan hezbullah, mengapa? bukankah mereka juara dalam memperjuangkan umat Islam mutakhir ini....

Anonymous said...

Salam,
Setakat julang gambar, Buat apa?

Goimaalik said...

Bodoh sial. Rawaafi'd tuh kata Abuw Bakr, 'Umar dan semua sahaba[t] ADALAH KUFFAAR.

So kat mana yang Rawaafi'd tuh Islaam bodoh?

Maalayuwn zuhud-jaahil bodoh! Munaafiqiyn terbuka sial cam hizbu-(a)l-laat pun bole disongkong sebagai hero umma[t].

Bangang. Meluat anaa tengok komen manusia bodoh-jaahil bengap camnih.